Cellistens favoriter

Cello är ett fantastiskt instrument med ett vackert ljud som fungerar både som soloinstrument och i samklang i en symfoniorkester. Om du vill hitta en cello för ett bra pris rekommenderar jag dig att spana in Dan Guitar. 

Dan Guitar är specialister på stränginstrument och musikinstrument för alla smaker. De har ett stort utbud av instrument och tillbehör från välkända märken till bra priser. Genom att de testar och stämmer alla instrument innan de skickar dem kan du vara säker på att du får ett välfungerande instrument hem till dig.

Akustisk eller elektrisk cello?

Som med många instrument idag kan du välja mellan en klassisk, akustisk version, samt en elektrisk.

Akustisk cello

Den akustiska cellon är ett mäktigt instrument som återfinns i varje symfoniorkester. Genom att bemästra en cello har du en stor del av symfoniorkestern.

Fördelarna med att ha en akustisk cello är att den är ett klassiskt instrument att spela, den är ett stadigt inslag i en symfoniorkester, samt har en vacker klang.

Nackdelarna är att den är stor och otymplig, samt det är svårt att reglera ljudet nedåt. Du kan enkelt förstärka ljudet med en mikrofon och högtalare.

Elektrisk cello

Med ny teknik kan du även få en elektrisk cello. Fördelar med en elektrisk cello är att du kan justera ljudnivån så att du även kan öva på kvällen utan att störa dina grannar. Dessutom är den elektriska cellon betydligt lättare än den akustiska.

Nackdelarna med en elektrisk cello är givetvis att den inte platsar i en klassisk symfoniorkester, det är inte lika vackert, samt klangen är annorlunda.

Tillbehör till din cello

Det finns ett antal tillbehör du verkligen behöver till en akustisk cello. Dessa går vi igenom nedan. 

Stråkar

Stråkar är det viktigaste tillbehöret. Det finns ett stort antal att välja bland, även om vi såklart rekommenderar att du köper en som passar till märket och modellen på ditt instrument.

Harts

Harts är en nödvändighet stråken, för att du ska kunna få bra ljud från ditt stråkinstrument.

Stativ

Stativ är viktigt för notläsning och det finns många modeller av både kända och enkla märken.

Väskor & fodral

Hitta rätt väskor och fodral för din modell.

Högtalare

I linje med tidigare tillbehör finns ett stort antal högtalare du kan koppla till din pickup och cello. I princip kan du använda alla typer av högtalare.

Stämapparater

Stämapparater är viktiga för alla typer av akustiska instrument. Välj bland ett stort antal apparater på hemsidan.

Nothäften & DVD:er

Det finns ett stort antal nothäften och DVD:er för nybörjare som vill lära sig spela cello.

Trygg beställning och snabb frakt

Vid samtliga beställningar inspekterar, justerar, och stämmer Dan Guitar instrumentet innan de skickar det till dig. Därmed garanterar de att du får en välfungerande vara av högsta kvalitet. Leveranstiden till hela Sverige är endast 1-3 vardagar på de varor som finns på lager. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *