Lär dig ett nytt musikinstrument

Sugen på att lära dig ett nytt musikinstrument? Hos Danguitar kan du hitta massor av olika musikinstrument av högsta möjliga kvalitet. Dan Guitar erbjuder instrument från de bästa producenterna. De garanterar hög kvalitet genom att de testar instrumenten innan de skickar dem till dig som kund. Bläddra igenom det stora utbudet av musikinstrument idag!

Stråkinstrument

Violin

I Dan Guitars stora sortiment hittar du både akustiska violiner och elektriska violiner. Du spelar den akustiska violinen främst i bland annat orkestrar. Du kan koppla den elektriska fiolen till förstärkare när du behöver förstärkning. Både den akustiska och elektriska violinen kan du som nybörjare använda

Cello

Cellon är ett fast inslag i stråkorkestrar och du kan även spela den i klassiska kvartetter och kvintetter. Du kan dessutom använda den på mer okonventionellt sätt i heavy covers av grupper som Apocalyptica och 2 Cellos. Vill du spela cello men inte klassisk musik finns det alltså många andra sätt också att använda cellon på! Du stämmer strängarna i C-G-D-A och lägger därmed cellon en oktav under altfiolen.

Kontrabas

Kontrabas kan du spela sittandes, ståendes, med stråke, eller så kan du knäppa på strängarna med fingrarna. Den har den djupaste klangen i en orkester och är ett bestående inslag i symfoniorkestrar, rockabilly och i jazzensembler. 

Trummor och percussion

Trummor och percussion är en annan kategori populära instrument. Hos Dan Guitar kan du hitta både akustiska och digitala trumset, samt tillbehör så att du kan lära dig spela trummor som ett proffs.

Akustisk percussion

Bland akustiska trummor kan du bland annat köpa ett helt trumset, eller välja att köpa enskilda trummor och tillbehör. Du kan välja mellan trummor från en mängd kända märken. Hos Dan Guitar kan du givetvis även köpa trumpinnar, notställ, noter, metronomer, och stolar. Du kan hitta alla tänkbara tillbehör till ditt trumspelande.

Digitala trummor

Om du hellre vill spela digitala trummor, finns även detta som alternativ. De digitala trumseten är vanligtvis lättare än de akustiska och har även många möjligheter till ljudreglage. Därmed kan du själv styra över hur högljudda eller tysta dina trummor ska vara när du spelar.

Blåsinstrument

Trumpet

Trumpeten räknas till bleckblåsarna och är den som klingar högst i gruppen. Övriga instrument i samma grupp är valthorn, trombon, barytonhorn, eufonium och tuba. Vanligtvis är trumpeten stämd i Bb och det är också den modellen vi skulle rekommendera till dig som är nybörjare. I deras sortiment hittar du också trumpeter stämda i C samt den så kallade pocket-trumpeten i liten storlek.

Saxofon

Saxofonen hör till gruppen träblåsare även om den vanligen tillverkas i mässing. Saxofonen hör till träblåsarna på grund av att ljudet skapas med ett enkelt rörblad. Hos Dan Guitar kan du hitta alla slags saxofoner: sopransax, altsax, tenorsax och barytonsax. Sopranen och tenoren stäms i Bb med en oktavs mellanrum, medan alten och barytonen stäms i Eb med en oktavs mellanrum.

Klarinett

Klarinetten hör till träblåsfamiljen även om instrumentet idag även framställs av andra material. Språkligt härstammar klarinetten från italienska – clarinetto. Ändelsen -etto antyder att det är tal om en liten clarino, dvs. trumpet. I klarinettens tidiga början påminde nämligen ljudet om en trumpet. Under årens lopp har klarinetten utvecklats till det mångsidiga instrument det är idag.

Blockflöjt

Blockflöjtens ursprung kan du spåra tillbaka till järnåldern då den bestod av ihåliga träbitar med några fingerhål som gav små variatoner i tonerna. Utvecklingen tog fart under 1400-talet men först omkring 16-1700-talet började det bli populärt då allmänheten tog blockflöjten till sig. Du kan se det stora utbudet av blockflöjter redan idag hos Dan Guitar.

Munspel

För många är munspelet det första instrumentet de har provat spela på som barn. Du kan spela munspel på så många olika sätt och använda det i så många olika musikstilar. Se vårt urval här på sidan – vi har modeller både för proffs och nybörjare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *